Ο Σχεδιαστής

Γεννημένος το 1990 στη Θεσσαλονίκη, ο Yiorgos Michoudis ανέκαθεν έδειχνε ενδιαφέρον για τη μόδα. Αναπόφευκτο αν σκεφτεί κανείς ότι μεγάλωσε μέσα στα υφάσματα στην κυριολεξία καθώς η γιαγιά του είναι μοδίστρα. Το πρώτο του σχέδιο το ζωγράφισε στην ηλικία των 8 μετατρέποντας γρήγορα το ενδιαφέρον για την μόδα σε πάθος.

Σπούδασε αρχικά Fashion Design στη σχολή Pansik Scuola di Moda από όπου αποφοίτησε το 2018 με άριστα. Την ίδια χρονιά παρουσιάζει μια capsule συλλογή γυναικείων ενδυμάτων στα πλαίσια της σχολής. Καταφέρνει και κερδίζει υποτροφία για Fashion Styling στην ίδια σχολή ενώ το 2019 ολοκληρώνει τις συμπληρωματικές σπουδές του με άριστα παρακολουθώντας Art Direction & Visual Merchandising.

Τον Μάρτιο του 2019 και ενώ βρίσκεται στο τελευταίο έτος των σπουδών του παρουσίαζει για πρώτη φορά μία γυναικεία συλλογή ready to wear στην 25η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας τυγχάνοντας θερμότατης υποδοχής από το κοινό.

Ο Yiorgos Michoudis συνειδητοποιημένος πλέον και πιο ώριμος έχοντας στο ενεργητικό του ολοκληρωμένες σπουδές και εμπειρία, αποφασίζει να δηλώσει συμμετοχή για 2η φορά στην εβδομάδα μόδας, την 26η Athens Xclusive Designers Week διεκδικώντας ένα από τα 3 New Designers Awards. Ετσι λοιπόν τον Νοέμβριο του 2019, παρουσιάζει στο Αθηναϊκό κοινό την πρώτη του ολοκληρωμένη pret a porter συλλογή γυναικείων ενδυμάτων για τον Χειμώνα του 2019. Κερδίζει επάξια το 2o βραβείο, αυτό του Best Trendsetter και ενθουσιάζει κριτική επιτροπή και κοινό.

Οι συλλογές του Yiorgos Michoudis χαρακτηρίζονται από minimal αισθητική και αυστηρές, clean cut γραμμές. Είναι συλλογές συνειδητοποιημένες, καθαρές και απλές που εξυμνούν την άνεση και την κομψότητα που συνθέτουν μια σιλουέτα ύμνος στη γυναικεία κομψότητα. Σχεδιάζονται με υψηλές απαιτήσεις δίνοντας έμφαση στις ραφές και τα πολυτελή υφάσματα με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της γυναικείας σιλουέτας.

Yiorgos Michoudis